Stichting SOKPO

Geef dove leerlingen in Ghana een kans op een betere toekomst  

Stichting SOKPO zet zich in om de leefomstandigheden van dove leerlingen en trainees in Ghana te verbeteren. Met een klein team, lokale partners en een grote focus op respect en zelfvoorzienend. SOKPO ondersteunt projecten voor onderwijs en welzijn voor dove leerlingen en jongeren in Ghana.Onderwijs is voor ieder kind belangrijk, maar voor dove leerlingen en jongeren is het vaak de enige kans op een betere toekomst in Ghana. In Nederland is het al een uitdaging om als doof persoon een onafhankelijk leven te leiden, in Ghana is dat vrijwel onmogelijk. 
Dove en slechthorende leerlingen hebben een stevige basis nodig zodat dat ze zichzelf kunnen redden, nu en in de toekomst. Stichting SOKPO helpt hen daarbij. Met bijvoorbeeld lesmateriaal voor de Ashanti School for the Deaf in Jamasi, waar 600 leerlingen van 4 tot 21 jaar met elk volgeschreven schrift en uitgelezen schoolboek werken aan hun toekomst.

RechtsvormStichting
SectorMaatschappelijk
Correspondentie adresSmalle Streek 8 3871 BW Hoevelaken
KvK nummer41185227
BankrekeningnummerNL 56 INGB 0008291542
Samenstelling inkomstenVia donateurs en projecten via stichtingen fondsen
Emailinfo@sokpo.nl
Websitehttp://www.sokpo.nl/
Anbi-statusJa
Actief sinds1999
Uitgaven90% tot 95% van onze inkomsten worden besteed aan projecten die uitgevoerd worden in samenspraak met de lokale partner op de Ashanti School in Jamasi/Ghana en Job Creation and Training Centre for the Deaf in Kumasi/Ghana
GebruikersWe sturen 3 a 4 keer per jaar aan 300 gebruikers een nieuwsbrief en verspreiden informatie via de website en facebook 350 vrienden.
Medewerkers/vrijwilligers5 bestuursleden en 8 vrijwilligers

Ontvangen donaties en/of legaten worden aangewend voor:
Onze lokale partners dienen projecten die te maken hebben met onderwijs e opleiding, welzijn o.a. vrijetijdsbesteding, liefst zelfvoorzienend zijn bij ons in met begroting. Na goedkeuring van het bestuur SOKPO worden de projecten door de lokale partner in samenspraak met SOKPO uitgevoerd. Tussentijds vindt er een evaluatie plaats en worden we via foto’s en verslagen over de voortgang op de hoogte gehouden.

Voor een donatie of legaat: neem contact op met:
Secretaris Anneke Schnieders-Bakker
Smalle Streek 8
3871 BW Hoevelaken
0651807158
 annekeschnieders8@gmail.com

Ingevuld doorAnneke Schnieders-Bakker Secretaris SOKPO
Datum25 april 2022