Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk

De Bibliotheek is een innovatieve organisatie die inwoners van Hoevelaken toegang biedt tot informatie, kennis, taal en cultuur.

De bibliotheek helpt inwoners zich te ontwikkelen, een leven lang. Dat doen we met onze fysieke en digitale collectie en in samenwerking met partners. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen, z’n weg kan vinden in de (digitale) informatiesamenleving, de Nederlandse taal (beter) leert en kan genieten van literatuur, kunst en cultuur. De bieb is de huiskamer van Hoevelaken. Wij werken met een enthousiast team van ca. zeventien medewerkers en meer dan 150 vrijwilligers, die zich o.a. inzetten als taalmaatje, om voor te lezen of als aanspreekpunt en vraagbaak.

RechtsvormStichting
SectorMaatschappelijk
Correspondentie adreslaura.koppenberg@bibliotheeknijkerk.nl
KvK nummer41035300
BankrekeningnummerNL73RABO0105258873
Samenstelling inkomstenSubsidie gemeente Nijkerk + bescheiden aanvullende inkomsten uit verhuur van ruimte & contracten met scholen
Emaillaura.koppenberg@bibliohteeknijkerk.nl
Websitehttp://www.bibliotheeknijkerk.nl/
Anbi-statusJa
Actief sinds1970
UitgavenZie jaarverslag op onze website
Gebruikersmeer dan 10.000
Medewerkers/vrijwilligers17/175

Ontvangen donaties en/of legaten worden aangewend voor:
Taalprojecten voor nieuwkomers, voorleesactiviteiten, samenwerkingen met maatschappelijke partners op het gebied van laaggeletterdheid, voorlichting en informatie. Wij gaan graag met donateurs in gesprek over de besteding van hun donatie.

Voor een donatie of legaat: neem contact op met:
Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk
Laura Koppenberg
Frieswijkstraat 99
3861 BK Nijkerk
033-2451756
laura.koppenberg@bibliotheeknijkerk.nl

DatumApril 2023